Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ποια κολέγια ρε;




Έχω εκνευριστεί αφάνταστα με όλη την συζήτηση για την αναγνώριση ή όχι των κολεγίων, και για ταεπαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους... Κάθε μέρα στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) αναφέρεται τοθέμα, γιατί η χώρα πληρώνει πρόστιμα για τη μη αναγνώριση τους.

Μια ερώτηση προς τους αγαπητούς δημοσιοκάφρους: Υπάρχουν σχολές ΤΕΙ οι οποίες δεν δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους τους εδώ και είκοσι χρόνια και το κάνετε γαργάρα; Γιατί;

Στη χώρα μας για παράδειγμα ένας πτυχιούχος του τμήματος Αυτοματισμού, δεν έχει δικαίωμα υπογραφής, ούτε να ασφαλιστεί καν σαν μηχανικός αυτοματισμού (ασφαλίζεται συνήθως σαν ηλεκτρολόγος...), στην Γερμανία ο ίδιος απόφοιτος ελληνικού ΤΕΙ, έχει τα ίδια δικαιώματα με τον εκεί πτυχιούχο και μάλιστα χωρίς να περάσει το εκεί ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

Αυτά τα ωραία λοιπόν, και οι πουλημένοι στο γυαλί μιλάνε μόνο για τα κολλέγια...

13 σχόλια:

pølsemannen είπε...

...Διότι τα κολέγια δίνουσι μίζαι παχιαί - παχιαί, δι αυτό!

Τώρα ποιος "κυριλάτος" της ΝΔ ήταν ο Ρομπέν των Κολεγίων, ποιος και γιατί τον είχε πιάσει ο καημός, χμμμμ....

(Άλλωστε αυτό το όνειδος της άνευ διδάκτρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να καταργηθεί για να γίνουμε επιτέλους σαν τα Στέητς. Που ακούστηκε η πλέμπα να πηγαίνει πανεπιστήμιο τζάμπα; )

Βεζύρης είπε...

Μάλλον είσθε κακεντρεχής, δίοτι ομιλείτε χωρίς αποδείξεις, άκου μίζαι τα ευαγή αυτά ιδρύματα, σε λίγο θα πείτε οτι κατασκεάυζουσιν και αποτελέσματα ερευνών!
Όσο για το όνειδος που λέτε υπάρχουν και χειρότερα, πάει ο άπλυτος σε νοσοκομείο διχως να πληρώνει;
Οποία κατάντια...
(επίσημα τουλάχιστον, το φακελάκι άλλο καπέλο...)

Saq είπε...

Πολύ καλά τα λες για τους δημοσιοκάφρους. Από την άλλη οι αγωνιστές φοιτητές τι κάνουν; Καμιά κατάληψη να γλιτώσουν την εξεταστική, με αιτήματα λίγο παραπάνω τυρί στην τυρόπιτα και βλέπουμε! Το ξέρω το θέμα φίλε και συγκεκριμένα με τους αυτοματιστές και έβλεπα πως αντιδρούσαν. Άμα δεν ξυπνήσουν οι νέοι από ποιον περιμένουμε; από τους πουλημένους της τηλεόρασης;

the monkeys είπε...

Δίκιο έχεις σχετικά με την μη αναγνώριση των ΤΕΙ και είναι και αυτό πολύ σημαντικό θέμα, αλλά και τα κολέγια είναι μείζονος σημασίας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε την έκβαση των πραγμάτων..ας γίνουν πρώτα και μετά βλέπουμε για να μην προτρέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ένας απόφοιτος πανεπιστημίου δημόσιου θα προσβληθεί πιο εύκολα σε μία θέση από έναν απόφοιτο κολεγίου που θα ξέρει αν όχι το 1/3 και πολύ λέω, αλλά έστω και τα μισά από αυτά που θα ξέρει ο πρώτος. Άλλωστε η κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια είναι γνωστή..ορισμένες σχολές (Πολυτεχνικές) είναι αρκετά δύσκολες και ένας φοιτητής που προσπαθεί ουσιαστικά μόνος του αλλά και σε συνεργασία με άλλους συμφοιτητές του να βγάλει ένα project και να περάσει μαθήματα είναι πιο άξιος σεβασμού από έναν φοιτητή κολεγίου με την μισή δουλειά και με βοήθεια αρκετή από τους καθηγητές του γιατί θα τους πληρώνει κιόλας.

Newton μου, καταλαβαίνω ότι έχουν γίνει αρκετές καταλήψεις χωρίς νόημα και ναι έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες. Το πρόβλημα ξεκινάει με τις αριστερές παρατάξεις, που αντί να είναι πιο σοβαροί κάθονται και μα%&(^νται. Πιστεύω είναι οι μόνες παρατάξεις που ασχολούνται σοβαρά με το πανεπιστήμιο (άλλωστε αυτοί κάνουν και λιγότερα party :P), αλλά πολλές φορές εξαιτίας τους έχουμε κινδυνέψει να χάσουμε εξεταστικές και σε άλλα έτη το είχαν καταφέρει κιόλας, όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Κατάφερε η Ν.Δ. να κάνει τόσο ύπουλα την όλη διαδικασία που πραγματικά δεν καταλάβαμε τπτ. Είναι σύνηθες να ακολουθούν την εξής τακτική...ανακοινώνουν ίδρυση κολεγίων λίγο πριν την εξεταστική γνωρίζοντας ότι πολλοί φοιτητές (ιδιαίτερα αν χρωστούν πολλά) δεν έχουν καμία όρεξη για καταλήψεις και άρα χάσιμο εξεταστικής, ακολουθούν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις, μετά το θέμα ξεχνιέται και μετά 4 μέρες πριν την εκλογή του ΠΑΣΟΚ όπου υπήρχε και ο αναβρασμός των εκλογών ξαφνικά από το πουθενά μαθαίνουμε την τελική έγκριση.

the elf at bay είπε...

Μένουμε Ελλάδα!

αναρχοβλαχος είπε...

ετσι ειναι ρε φιλε,που να τους παρει ο διαολος...ειναι καμια 20αρια τα μη αναγνωρισμενα τει...μηανολογοι,ηλεκτρολογοι μεσα σε αυτα...

Greek Rider είπε...

Η ανεργία των νέων πτυχιούχων δείχνει ότι δεν είναι μόνο το ότι κάποιες σχολές δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και το ότι όλες οι σχολές δεν έχουν πλέον επαγγελματικά δικαιώματα αφού οι απόφοιτοι δεν έχουν πλέον δουλειές.

Βεζύρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βεζύρης είπε...

@newton
Και η καταληψη θα μπορουσε να ειναι μετρο πιεσης. Απλα το θεμα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορεις να λυσεις τα προβληματα συντεχνιακα... αυτο κατα τη γνωμη μου ηταν το μεγαλυτερο λαΘος των αυτοματιστων, αλλα απο τη στιγμη που στην ΕΤΕΕΜ δεν εχουν στηριξη (μαλλον το αντιθετο συμβαινει), δυστυχως ετσι μονο μπορουσαν να κινηθουν...

Βεζύρης είπε...

@monkey
Το αν θα χαθει μια εξεταστικη ή οχι σε περιπτωση που υπηρχε μαζικο κινημα διεκδικησης ειναι θεμα κατα τη γνωμη μου λιγοτερο οημαντικο, μπροστα σ΄αυτο που μπορεις να κερδισεις.
Στις κινητοποιησεις για το Αρθρο 16, οι αριστερες παραταξεις ενω ειχαν τον κοσμο στο πλευρο τους, αντι να εντεινουν τις κινητοποιησεις προτιμησαν να πανε σε εκλογες για να εξαργυρωσουν σε ψηφους την δυναμικη τους... Εκει απλα εισεπραξαν μια σφαλιαρα απο την απογοητευση των συμφοιτητων τους και τα party boys της ΔΑΠαρας...

Βεζύρης είπε...

@elf at bay
Δυστυχως ή ευτυχως ναι...
Μενουμε Ελλαδα, εχουμε τον ηλιο για παρηγορια... Αλλα μονο με ηλιο δεν ζει κανεις...

Βεζύρης είπε...

@αναρχοβλαχος
Οι ηλεκτρολογοι οπως και οι μηχανολογοι εχουν επαγγελματικα δικαιωματα, απλα αυτα καθοριζονται με βασιλικα διαταγματα και οχι με προεδικα, παντως η δουλεια τους γινεται...

Βεζύρης είπε...

@greek rider
Αυτο ακριβως ειναι το θεμα αν δεν ευπαρχουν δουλειες, και δεν εχεις το δικαιωμα να βγαλεις και ενα μεροκαματο μονος σου (μεροκαματο απλα, οχι να γινεις επιχηρηματιας και μεγας και τρανος...), τοτε εισαι τελειως εγκλωβισμενος στην ανεργια.
Και αισθανεσαι και μαλακας που σπουδαζες τοσα χρονια χωρις αντικρυσμα, και πηρες ενα πτυχιο χωρις καμια αξια ...

Free Hit Counter